Badmintontalent fra HKUF rykker op i Mesterrækken

HKUF Badminton AfdelingslederBadminton, NyhedsarkivLeave a Comment

12-årige Erik Bohnsack fra Slesvig er netop rykket op i dansk badmintonsports næsthøjeste række – Mesterrækken. Og han skal fra det nye år og i de kommende turneringer spille mod dedikerede og hårdtslående danske topspillere.

Af: Rita Jakobsen

Umiddelbart virker Erik Bohnsack som lidt af en genert dreng, men tag ikke fejl. Bag sit ydre med det hvide hår, skæve smil og glimt i øjet som en anden Emil fra Lønneberg, gemmer sig en kvik dreng, der ved hvad han vil,
’Jeg vil være professionel’, kommer det uden tøven fra Erik Bohnsack. Gennem de seneste tre år har han kæmpet, og med succes spillet sig igennem fra række B til A for nu at rykke op i den danske Mesterrække – gruppen lige under Eliterækken. Og det som den første badmintonspiller nogensinde i en klub under SDU.

Talentspire møder træner
Erik startede allerede med ketchersporten som 5-årig. Som de fleste andre purke på den alder, spillede han også fodbold, men det blev hurtigt badmintonsporten, der fangede hans fulde interesse.
Da træner André Reuter kom til SIF, hvor Erik trænede, gik der for alvor badminton i blodet på Erik og han begyndte herefter også at spille hos Reuter i den tyske klub Schleswig 06.
For at Erik kunne få de helt store turneringsmæssige udfordringer i Danmark også, skiftede han til HKUF’s badmintonafdeling i Harreslev. HKUF havde i mellemtiden fået André Reuter ind som talenttræner, idet HKUF også ønskede at satse på og udfordre de unge talenter og markere sig mere i den danske badmintonverden nord for grænsen.

Træning i tre klubber
De sidste tre år har været en lang optur for Erik. Adskillige guldmedaljer pryder hans værelse og han har udviklet sig markant både sportsligt og mentalt. Alt dette takket være hans stålsatte vilje, temperament samt hans træner André Reuter.
For tiden træner Erik i HKUF og Schleswig 06. I efteråret startede han på det nyetablerede ’Badminton Academy Flensburg’, hvor han under André Reuters ledelse træner sammen med sin mixdoublemakker Johanne Juul Olsen fra HKUF. I alt bliver det til fire træningsdage med i alt ni timers træning og mange ’forældrekørte’ kilometer på landevejen mellem Slesvig og Flensborg.

Sponsorstøtte og forældreopbakning
Tid, træning og turneringer koster penge og Erik er meget positiv overfor ideen om at få nogle personlige sponsorer, som vil satse på hans fortsatte spillerkarriere og selvfølgelig få noget PR ud af det. Det er ret udbredt i Danmark, at unge talenter sponseres personligt af firmaer m.m.
Forældrene Kirsten og Bruno Bohnsack støtter Erik 100 % i hans bestræbelser.
’Vi synes det er superfint, at han træner så meget og, at han gerne vil være professionel. Vi bakker ham op alt det vi kan, men vi presser ham ikke. Det er helt hans egen beslutning og det skal selvfølgelig også være sjovt for ham. Så er det ok, at jeg er nødt til at tilbringe rigtig mange weekender på en bænk i en hal’, fortæller Bruno Bohnsack.

Tid til venner og Playstation
Selvom Erik er rigtig godt på vej og bruger meget tid i diverse haller, er der også en skole der skal passes. Efter sommerferien 2014 starter han i 7. Klasse på A.P. Møller Skolen i Slesvig, hvor han også planlægger at tage sin studentereksamen. På spørgsmålet om der mellem træning og skole også bliver tid til vennerne, smiler Erik og bekræfter,
’Jo selvfølgelig gør der det. Jeg træner primært om aftenen, så jeg ser vennerne og laver lektier om eftermiddagen – og så spiller jeg også meget gerne Playstation, slutter Erik med en smørret grin.

HKUF-Badminton: Unsere-Gemeinde-Harrislee-Heft-1-2014
HKUF-Badminton fremmer det sociale samvær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.