SdU-stævne for badmintonbegyndere (FLA)

HKUFBadminton i pressen

Harreslev. Lørdag deltog 16 unge fra sønderjyske klubber, 14 fra SdU og to fra den tyske naboklub i Harreslev i SdUs begynderstævne. Badmintonspillerne, som alle er nybegyndere, fik tre til fire kampe hver. I alt blev 68 kampe afviklet.

– Et begynderstævne er et DGI koncept: Det er for spillere, der ønsker at prøve kræfter med at deltage i stævner. De er ikke pointgivende og der er fokus på at man ikke er længere end tre til fire timer i hallen, siger Julia Warnke fra HKUF Badminton og fortsætter:

– Vi havde omkring 15 frivillige, der har hjulpet til med bl.a. at gøre klar og rydde op, bage kage, brygge kaffe og ikke mindst at holde øje med alle kampe på seks baner. Vi havde en rigtig fin opbakning fra både forældre og de ældre ungdomsspillere.

Alle har fået en guldmedalje med hjem, fordi de i SdUs øjne allesammen er vindere.

– I HKUF har vi fået mange nye ungdomsspillere mellem U9 og U13 og derfor har vi set et behov for at lave et begynderstævne, så de kan introduceres til at spille stævner. Vi har erfaret, at hvis vi sender spillere og deres forældre til et pointgivende stævne, kommer de ofte hjem med en negativ oplevelse, siger Julia Warnke.

– Stævnedagen varer typisk alt for længe. Der går langt mellem kampene. Ofte kommer de til at møde spillere, der er noget stærkere end dem selv og det gør oplevelsen ekstra øv for dem. Netop derfor ønsker vi at gøre indgangen til vores dejlige sport og dets stævner mere behagelig. Sammen med SdU fik vi afholdt et rigtig fint stævne, som vi har modtaget meget ros for både af forældre og børnene, siger Julia Warnke.

Grit Jurack (Flensborg Avis)

Medaljer til badmintonbegyndere (FLA)
Badminton i Tønder